Sürekli Mutluluk ve Başarının Sırrı…
İnsan ilişkilerinde mutlu olmak, sevilmek, saygı görmek ister. İyi niyetle ve güzel hayallerle başlarız ama karşılaştığımız problemler bizim için hayal kırıklığı ve mutsuzluk sebebi haline gelir.
Peki, bu neden olur?
Bir firmayı yönetmenin stili var. Yemek yapmanın bir yolu yordamı var. Kilo vermenin ve verdiğin kiloyu korumanın da… Hayatta her şeyin bir denge, düzen içinde olması için bir sisteme, yönteme ihtiyaç varsa…
Çocuk yetiştirmenin, bir ilişkiyi sağlıklı ve dengeli yürütmenin de bir yolu, yöntemi, bir sistemi olabilir mi?
Aslında evet!
Sadece insan bu dengeyi nasıl sağlayacağını bilmediğinde işler karmaşık ve can sıkıcı hale gelmeye başlıyor.
Oysaki mutluluğu ve başarıyı sürekli hale getirmek için toplamda dengeye ulaşmaya ihtiyaç var.
Peki ilişkilerimizde, ticaretimizde, sağlımızda sürekli iyileşme ve dengeyi nasıl sağlarız?
1. Sınırları belirlemek: Ailemizle beraber geçirilen zamanda, çalışma saatlerini belirlerken, performans sergilerken zamana dayalı sınır koymak o sürecin daha etkin ve kaliteli olmasını sağlar.
2. Sürekliliği Sağlamak: Bir sürecin kalıcılığını sağlamanın yolu onu hayatımızda ufacık da olsa yer açmaktır. Sonra gerisi gelecektir. Az çoğalır ama hiç çoğalmaz
3. Ya hep ya hiç düşüncesinden kurtulmak: Çoğu zaman hepimizin düştüğü yanılgıdır. Mükemmel bir anne, eş, patron olmaya çalışmak, olamadığımızı düşündüğümüz anda da vazgeçmek… Ya bahar temizliği yaparım ya da hiç temizlik yapmam… Ya en iyilerden olurum ya da hiç yapmam … Bu düşünce tarzı bizim dengeye ulaşmamızı engelleyen en önemli sebeplerdendir.
4. Herkese eşit davranmaktan vazgeçmek: İlişkilerde dengeyi bozan en önemli sebeptir eşit olmayana eşitmiş gibi davranmak. Üç yaşındaki çocuğumla, eşime aynı miktarda yemek vermeye çalışmak gibi Kimin midesine göre eşitlemeliyim? Eşimin mi? Çocuğumun mu? Mideleri farklı büyüklükte iki insana aynı kapasiteye sahiplermiş gibi davranmak pek adaletli olmaz değil mi
5. Olayları değerlendirirken adaletli olmaya çalışmak: İlişkilerde dengeyi kaybetmenin en önemli sebebidir adaleti kaybetmek. Bir insanın sürekli haklı çıkmaya çalışması mutsuzluğunu sürekli kılar. Sürekli mutluluk ve başarının sırrı olayları değerlendirirken haklı çıkma çabasından vazgeçip ilişkilerin ve hayatın gerçekliğine göre değerlendirme yapabilmekten geçer.
Haklı mı olmak istiyorum yoksa mutlu mu?
Olayları hakkıyla değerlendirebilmek için insanın vereceği en büyük karardır. Kararı, ‘’Mutlu olmak istiyorum’’ olanlar içinse yaşamı ve olayları adaletle anlamaya çalışmak altın anahtardır.
Dengeli ve mutlu bir yaşamın kapısını açan tek anahtar…
İnşALLAH mutluluğun gerçeğini bilenlerden 🌺oluruz
YanıtlaSilEmeginize saglik
YanıtlaSilHayatımızda dengeyi koruyabiliriz inşaALLAH elinize sağlık çok sade ve akılda kalıcı bir yazı olmuş🌸
YanıtlaSilKilit noktalara değinilmiş bir yazı, hayatta uygulayan ve sürekli mutluluğu yaşayanlardan oluruz🤗
YanıtlaSilAlgıda adalet için kilit noktalardan birisi haklı çıkmak mı istiyorum yoksa hak eden mi olmak istiyorum. İşte insan hak eden olma marifetine ulaşınca zaten yapıp ettikleri ile sürekli mutluluğa ulaşır.
YanıtlaSilİnsan bazen bir arkadaşının veya bir akrabasının yaptığı tek bir davranışına bakarak önyargıda bulunabiliyor. Aslında tüm zamanlarını değerlendiriyor olmak lazım .🌺
YanıtlaSilEşitliği adalet bildik yıllarca.Haklı olmayı mutlu olmak bildik.Kavramların gerçek anlamını öğrenince zihinsel karmaşa kalkıyor.Emeğinize sağlik.Tekrar tekrar okunacak bir paylaşım olmuş.
YanıtlaSilAdalet; dengeli ve mutlu bir yaşamın kapısını açan tek anahtar…
YanıtlaSilOysa yıllarca eşitliği mutlu olmak zannettik.
Emeğinize sağlık.